search instagram arrow-down

Η γυναίκα που δεν γνώρισε ποτέ

Σύμφωνα με τον σημερινό μας ήρωα υπάρχει μια κοπέλα που ζει ταυτόχρονα σε δύο μέρη, στο σπίτι της και στην καρδιά του. Ο Α. γνώρισε την κοπέλα αυτή τυχαία μια μέρα, που έμελλε να τον στοιχειώσει για καιρό. Ήταν μια κρύα μέρα του Μάρτη και τα τζάμια από το σχολικό λεωφορείο είχαν πιάσει πάχνη. Τα θολά τζάμια όμως δεν κατάφεραν να εμποδίσουν το βλέμμα του να εντοπίσει μια όμορφη ύπαρξη έξω από ένα σχολείο που δεν είχε προσέξει ποτέ στο παρελθόν. Οι λέξεις, σκέφτηκε ο νεαρός, ωχριούν μπροστά στην ομορφιά της. Η κοπέλα πρέπει να είχε τα πιο όμορφα μάτια στον κόσμο. Αυτό που τον καθήλωσε όμως ήταν το χαμόγελό της, που έκρυβε μια αθώα παιδικότητα. Μπορεί εκείνη τη μέρα να είχε αποτύχει στο τεστ της χημείας, αλλά ο ίδιος αισθανόταν κερδισμένος.
Την επόμενη φορά που την πέτυχε είχαν μεσολαβήσει κάποιοι μήνες που του φάνηκαν αιώνες. Όλους αυτούς τους μήνες επισκεπτόταν συχνά πυκνά την περιοχή με την ελπίδα να τη ξανασυναντήσει, όμως μάταια. Άλλες φορές πάλι σκεφτόταν ότι δεν ήταν αληθινή, αλλά προϊόν της φαντασίας του. Έτσι μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά του εκείνη την ημέρα. Η κίνηση στους δρόμους ήταν ανυπόφορη για άλλη μια φορά. Το λεωφορείο ήταν σταματημένο για κάμποση ώρα στα φανάρια. Δίπλα του σταμάτησε ένα ταξί και στο πίσω κάθισμα καθόταν αυτή μαζί με μια κυρία, που μάλλον ήταν η μητέρα της. Οι πιο ωραίες μελωδίες ήχησαν στα αυτιά του και χωρίς να χάσει ευκαιρία άνοιξε το παράθυρο για να φωνάξει προς το μέρος της. Δεν ήξερε τι ήθελε να της πει, αλλά και μόνο ένα βλέμμα της θα ήταν αρκετό, σκέφτηκε στη βιασύνη του. Τότε ήταν που ξύπνησε από το πιο όμορφο όνειρο από τα κορναρίσματα γύρω του και πριν προλάβει να κρεμαστεί έξω από το παράθυρο, το λεωφορείο ξεκίνησε να κινείται. Η μοίρα για άλλη μια φορά είχε άλλα σχέδια. Οι φίλοι του ταράχτηκαν από τις φωνές του και άρχισαν να τον κοροϊδεύουν. Ένας μάλιστα του ανέφερε ότι ήταν φίλη του στο Instagram.
13 Ιουνίου ήταν η πρώτη ειδοποίηση που είχε στο κινητό του ότι ο χρήστης Ν. είχε ανεβάσει φωτογραφία. Το δάχτυλό του κινήθηκε με ταχύτητα φωτός για να την ανοίξει. Στην φωτογραφία υπήρχαν δυο φεγγάρια, αυτό που ήδη γνωρίζουμε και ένα άλλο, πιο όμορφο και αγγελικό. Η καρδιά του έλιωσε στη θέαση της. Από ότι φαίνεται δεν ήταν φαν των social media γιατί είχε μήνες να ανεβάσει φωτογραφία. Μπορεί να μην την είχε συναντήσει ποτέ από κοντά και να ήταν ένας απλός ξένος για αυτήν, όμως η αναμονή άξιζε όσο τίποτα άλλο.
Οι επόμενοι μήνες κύλησαν ανιαρά, μέχρι την κρύα εκείνη νύχτα του Δεκέμβρη, που πάγωσε την καρδιά του. Το πρωί της ίδιας μέρας είχαν μια εκδήλωση στο σχολείο και ο ήρωας είχε χαθεί για άλλη μια φορά στις σκέψεις του. Ονειρεύτηκε πως αυτή τη φορά την πρόλαβε και κατέβηκε τρέχοντας από το λεωφορείο για να της πει όλα όσα νιώθει για αυτήν. Τότε αυτή τον αγκάλιασε σφιχτά και όλοι κατέβηκαν από τα αμάξια τους για να τους χειροκροτήσουν. Στην πραγματικότητα όμως αγκάλιαζε τον φίλο του, ο οποίος τρία δεύτερα αργότερα του ψιθύρισε στο αυτί “Και εγώ σε αγαπώ, μωρό μου” και ξεκαρδίστηκε στα γέλια. Η ανάμνηση των σκέψεών του τον βοήθησε να ξεπεράσει τη ντροπή του.
Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, ο ήρωας σχεδόν δεν κοιμήθηκε από τον ενθουσιασμό του. Το ξαφνικό κουδούνισμα στο κινητό του τον αναστάτωσε. Άλλη μια ειδοποίηση από την γλυκιά ύπαρξη. Ούτε που κατάλαβε πότε πάτησε πάνω της. Μπροστά του εμφανίστηκε αυτή και για άλλη μια φορά έδειχνε υπέροχη. Λίγα βήματα πιο πίσω βρισκόταν ένας νεαρός, ο οποίος είχε απλώσει το χέρι του γύρω από τους ώμους της. Μάλλον είναι ο αδερφός της σκέφτηκε, γιατί έδειχνε λίγα χρόνια μεγαλύτερος, γύρω στα 23 με 24 και αυτή ήταν μόλις 18. Τόσο πολύ χάρηκε που την είδε που δεν πρόσεξε τη λεζάντα της φωτογραφίας “Καμιά φορά βλέπω το αγόρι μου και σκέφτομαι πόσο τυχερός είναι που με έχει.”

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: