search instagram arrow-down

Ο οδηγός που με έκανε να σιχαθώ το Uber

Αν σου έχει συμβεί ποτέ κάτι περίεργο, ωραίο ή δυσάρεστο, οτιδήποτε αξιοσημείωτο με λίγα λόγια, και δεν έχεις με ποιον να το μοιραστείς, τότε θα αγαπήσεις το συγκεκριμένο blog. Η ιστορία που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα ανήκει στη Λιάνα, η οποία θα ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της, και είναι δυστυχώς πραγματική. Διαδραματίστηκε πριν από πέντε χρόνια, όταν η ηρωίδα κάλεσε ένα Uber, όπως συνήθιζε άλλωστε, για να πάει στη δουλειά της. Όλα έδειχναν πως είναι μια τυπική ημέρα, με τη μόνη διαφορά ότι εκείνη τη μέρα είχε μια πολύ σημαντική συνάντηση στη δουλειά της. Έτσι, η Λιάνα βολεύτηκε στο πίσω κάθισμα, νομίζοντας ότι θα έχει κάποια λεπτά ησυχίας και περισυλλογής πριν την προκαθορισμένη συνάντηση. Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι, η κοπέλα, για προφανείς λόγους, είχε ντυθεί λίγο πιο επίσημα εκείνη την ημέρα.
Ο οδηγός, ένας άντρας γύρω στα τριάντα με τριάντα πέντε, άρχισε να της πιάνει τη συζήτηση με ερωτήσεις περί ανέμων και υδάτων και η κοπέλα, χωρίς να θέλει να φανεί αγενής του απαντούσε με ευχάριστο τρόπο. Σε μικρό χρονικό διάστημα, όμως, οι ερωτήσεις από “Πως σου φαίνεται αυτός ο καιρός;” και “Με τι ασχολείσαι επαγγελματικά;”, πήραν διαφορετική τροπή, κάπως πιο ρομαντική, η οποία την έφερε σε πολύ άβολη θέση, μιας και ήταν αρραβωνιασμένη. Ειδικά εκείνη την ημέρα δεν είχε καμία όρεξη να της την πέσει κάποιος, μιας και είχε να αντιμετωπίσει το άγχος της συνάντησης. Αποφάσισε, λοιπόν, να αλλάξει το θέμα της συζήτησης και ξεκίνησε να του αναφέρει δήθεν τυχαία τον αρραβωνιαστικό της. Συνήθως αυτό είναι αρκετό για να λάβει κάποιος το μήνυμα. Αυτός, όμως, απτόητος απλά άλλαξε τακτική και άρχισε να της αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαύροι άνθρωποι στην Αμερική, όπου ζει η ηρωίδα, και ότι, σαν άνθρωποι της ίδιας φυλής και οι δύο, πρέπει να μείνουν ενωμένοι. Όταν, μάλιστα, αυτός συνέχισε το παραλήρημα του για το πόσο κακοί είναι οι λευκοί, η κοπέλα αισθάνθηκε ακόμα πιο άβολα. Αν είναι δυνατόν. Ήταν λες και ήθελε να της κάνει επίκληση στο συναίσθημα ώστε να βγει μαζί του. Η Λιάνα αναφέρει ότι ήταν ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά που είχε βιώσει ποτέ. Τότε ήταν που νευρίασε πραγματικά με τα λεγόμενά του και χωρίς φόβο του είπε ότι έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα για το οποίο κατηγορούσε τους άλλους, έκρινε δηλαδή τους ανθρώπους με βάση το χρώμα τους, και ότι πολλά από αυτά που είχε αναφέρει ο ίδιος δεν ανταποκρίνονταν καν στην πραγματικότητα και ήταν απλά προσβλητικά. Η ίδια αντέκρουσε τις ασυναρτησίες του όσο καλύτερα μπορούσε και δεν παρέλειψε να του αναφέρει ότι είναι γνώστης πολλών από αυτών λόγω του Ευρωπαίου συντρόφου της.
Ο τρόπος του ξαφνικά, από ευχάριστος και ρομαντικός, έγινε πολύ επιθετικός. Η κοπέλα κατάλαβε αμέσως ότι μάλλον έπρεπε να κρατήσει το στόμα της κλειστό, γιατί και μόνο το εξαγριωμένο βλέμμα του από τον καθρέφτη του παρμπρίζ έφτανε για να την ανατριχιάσει σύγκορμη. Στην αρχή δεν είπε τίποτα, λίγο αργότερα όμως, τη ρώτησε χαμηλόφωνα με τρομαχτικά ήρεμο τρόπο “Δηλαδή προδίδεις τους ανθρώπους της φυλής σου;”. Η κοπέλα αντιλήφθηκε κατευθείαν ότι μπορεί και να κινδύνευε και ότι έπρεπε πάση θυσία να βρει τρόπο να κατέβει από το όχημα. Όσο αυτός οδηγούσε, η ίδια ξεκίνησε μια πιο ανάλαφρη συζήτηση μαζί του για να ελαφρύνει κάπως το κλίμα, ενώ παράλληλα ξεκλείδωσε κρυφά την πόρτα στο πίσω κάθισμα. Όταν έφτασαν κοντά στη δουλειά της, πρόσεξε ότι ο οδηγός κατευθύνθηκε σε διαφορετικό δρόμο. Η ίδια συνέχισε να υποκρίνεται ότι δεν το αντιλήφθηκε και μόλις βρήκε την ευκαιρία άνοιξε την πόρτα και πήδηξε τρομαγμένη έξω από το αυτοκίνητο. Ευτυχώς δεν χτύπησε άσχημα και αμέσως έτρεξε προς την κατεύθυνση της δουλειάς της. Από φόβο παρέλειψε να κοιτάξει πίσω και έτσι δεν γνωρίζει τι έκανε ο οδηγός. Πιθανόν να συνέχισε την πορεία του. Η Λιάνα κατήγγειλε το περιστατικό στη συγκεκριμένη εταιρεία. Η κατάσταση θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή αν η κοπέλα αυτή δεν είχε τόσο γρήγορα αντανακλαστικά. Παρόλο το αίσιο τέλος, η Λιάνα ακόμη φοβάται να ανέβει μόνη της σε Uber.

Leave a Reply
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: